Skidresa till Italien
Val di Fiemme – Predazzo

Vecka 8
9-dagarsresa 17 februari 2022

Tyvärr blev det ingen resa till det världsberömda Val di Fiemme i Italien 2022 p.g.a. pandemin. Men redan nu kan du boka dig till 2023. Vi bor på Hotel Montanara, ett mycket bra, centralt 3-stjärnigt hotell i den charmiga staden Predazzo. På hotellet finns bland annat restaurang, bar, tv-rum, lounge, bastu, spa och god mat. Alla rum är utrustade med dusch/bad, wc, telefon och tv.

På 5 minuter tar ”Lilla Tåget” oss till det fantastiska skidområdet Latemar (www.latemar.it) med massor av härliga välpreparerade pister!
Val di Fiemme/Obereggen består av 53 liftar, 80 nedfarter och 140 km preparerad pist.
Ett fantastiskt skidområde med mycket att upptäcka och uppleva!

Val di Fiemme ingår även i det mer välkända Dolomiti Superski (www.dolomitisuperski.com) som består av totalt 12 olika dalar, 40 byar och smått ofattbara 1180 km pist med totalt 460 liftar! Ett av världens största skidområde! Vi fortsätter med succén Skidsafari! 3 dagar kör vi med vår egen buss till olika skidområden som ingår i Dolomiti Superski.

Program:

Fredag:
Uppsamling på förmiddagen och vidare över Öresundsbron. Därefter går resan via de danska öarna till färjeläget i Danmark. Kl 15.30 avgår färjan från Gedser. Ombord finns möjlighet att äta en god buffé (pris ca 250 kr, beställes vid bokning av resa) och handla till bra priser. Sedan åker vi på tyska autobahn och gör lämpliga stopp för mat och kaffe. Efter kvällsrasten släcker vi ner i bussen och somnar skönt i de komfortabla stolarna. Bussen köres av 2 rutinerade yrkesförare och stannar under natten endast för förarbyte.

Lördag:
På morgonen är vi framme i Predazzo. Vi lastar in väskorna, äter en god frukost på hotellet (ingår) och fixar skidutrustning. De förbeställda liftkorten ligger på hotellet, så redan på förmidda- gen kan vi vara ute i de härliga pisterna. På eftermiddagen får vi våra rum och på kvällen njuter vi av veckans första middag och av att vara i Bella Italia!

Söndag – Torsdag:
Underbar skidåkning i välpreparerade pister! Sol och snö varvat med god mat och trevlig gemenskap. 3 dagar under vår vistelse åker vi med vår egen buss till olika skidområden

En dag till Canazei, för att åka runt berget Sella Ronda (www. sella-ronda.info) och en dag åker vi till fina skidområdet San Pellegrino www.bergfex.com/passo-pellegrino-fassatal. Givetvis åker vi även en dag till skidområdet Cermis i Cavalese.

Fredag – Lördag
Observera att vi har våra rum hela fredagen och kan njuta av skidåkning även denna dag. På kvällen äter vi sista gemen- samma middagen på hotellet och därefter sätter vi oss bekvämt i bussen för att åka hemåt. Vi gör ett kort stopp utmed resvägen för kvällstoalett och under natten gör vi stopp endast för förar- byte och anländer till färjeläget i Rostock på morgonen. Ombord på färjan finns möjlighet att äta en god frukostbuffé (pris ca 200 kr, beställes vid bokning). Via de danska öarna och Öresundsbron är vi åter i Sverige tidig lördagseftermiddag, efter en härlig skidsemester i ”Bella Italia”!!

 

78E8D352-66F5-4F7D-A1CC-36B6B919B4C4

Pris/person:
Dubbelrum      7900:-
Trebäddsrum  7500:-
Fyrbäddsrum  6800:-
Enkelrumstillägg 1800:-

I resans priset ingår:
Buss & båtresor, broavgifter, vägskatter,
6 nätter i dubbelrum med  dusch/wc
inkl halvpension fr o m frukost dag 2 t o m kvällsmiddag dag 8.


Tillval:Liftkort
Val di Fiemme
/Obereggen 5+2 

Vuxen            ca 250 €
Junior            ca 180 €
Senior           ca 230 €
Barn       Fritt skipass
(1 st/vuxen)

OBS! 2020 års priser. Beställes vid bokning av resa.
5+2 innebär att man får åka 2 dagar utanför områden Val di Fiemme/Obereggen om man vill!

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning göres på
Tel 0411 – 52 41 75
www.hagestadtouring.se


Bra att veta…
Giltigt pass måste medtas.
Kontant betalning för köp ombord på bussen (SEK).
Bagage: 1 resväska,
1 par skidor 
och
1 par pjäxor/person
Liftkort och bufféer ombord beställes vid bokning.