Småland med Kosta och utvandrarna 30/9-1/10

En 2-dagars höstresa till Småland
En Glasklar upplevelse i Utvandrarnas fotspår.

 

Kiviks Taxi bjuder in till en trevlig och innehållsrik ”all inclusive” resa till Småland den 30/9 – 1/10 2024.

Vi reser från Österlen på morgonen stannar till för lite gott förmiddagskaffe med fralla på en rastplats och når Glasrikets Mecka Kosta och Sveriges äldsta Glasbruk Kosta Boda vid lunchtid, där vi börjar med att äta dagens lunch i Matmagasinet, en av Destination Kostas 5 restauranger. Mätta och belåtna kan vi sen på egen hand uppleva glasblåsning, besöka det fina Kosta Art Gallery, shoppa loss på Kosta Outlet och de andra butikerna på området, eller varför inte besöka Kosta Boda Ginbar med inte mindre än 375! olika sorters gin.

På eftermiddagen checkar vi in på Kosta Lodge, några få minuter bort med bussen. Här bor vi i trevliga och rymliga 2-bädds semesterhus, fullt utrustade med dubbelsäng, pentry, tv och givetvis dusch och toalett. Och med allt vad naturen har att erbjuda utanför dörren.

Efter en stunds vila eller umgänge i goda vänners lag är det dags för en trevlig ölprovning där vi under trevlig ledning får smaka 4 lokala öl.

Därefter tar bussen oss de få minuterna tillbaka till Glasbruket för kvällens stora begivenhet Hyttsill med glasblåsning och musikunderhållning. Tillbaka till våra stugor och god natt.

Efter en god frukost möter vi en riktig Smålandsguide som hela förmiddagen tar oss med på ett både intressant och underhållande äventyr i Wilhelm Mobergs och utvandrarnas fotspår. Tillbaka i Kosta avslutar vi vår smålandsvistelse med en välsmakande och lite lyxigare lunch på Kosta Boda Art Hotells fina Linnéa Art restaurang, designad av Kosta Bodas kända glaskonstnärer.

Med många trevliga och välsmakande upplevelser och intryck kan vi sen luta oss tillbaka i bussens sköna säte för färd hem till Österlen och Ystad, vi stannar till för en bussfika, och beräknas vara hemma tidig kväll.

image

Pris: 2990:-
Enkelrumstillägg: 320:-
(Med boende i Kosta Lodges hotelldel)

I priset ingår bussresa.
Övernattning i Kosta Lodges
2-bäddshus med frukostbuffé.
Hyttsill med glasblåsning och musik.
2 luncher.
Ölprovning.
Guide i Mobergs och Utvandrarnas fotspår.
2 bussfikor.
Resemoms och mycket nöje.

Betalas senast den 28/8 till Kiviks Taxi
Bankgiro 5705-1237,
Ange namn och Småland på betalningen.


Vi åker från:
07.00 Simrishamn, Godsmagasinet.
07.15 Gärsnäs, Stationen.
07.40 Tomelilla, Lidl.
08.00 Ystad, Hamnplan.
08.15 Ystad, Mio, Missunnavägen.
08.35 Kivik, Torget
08.50 Brösarp, Vägstationen.

 

Välkommen med din bokning till info@kivikstaxi.se eller 0414 70098

.