Reseförslag: Berlin med Sparris

 

Berlin & Sparris i härlig mix 2 – 5 juni 2022.  Res – trivs – och umgås med oss.

Dag 1.  Österlen – Berlin (56 mil.)

Avresa från Österlen på morgonen och via Öresundsbron till Danmark, stopp för fikapaus, färja Gedser – Rostock med möjlighet att äta lunch ombord. Kort stopp på Bordershop. Snabba tyska motorvägar med stopp för eftermiddagskaffe. På sena eftermiddagen når vi Berlin och checkar in på vårt centralt belägna hotell Park Inn by Radisson Berlin mitt på Alexanderplatz. Gemensam middag på hotellet innan Berlins nöjesliv och de sköna hotellsängarna kallar på oss.

Dag 2.  Berlin – Beelitz – Berlin (13 mil.) Sparrisdagen.

Efter en god frukostbuffé åker vi till Sparrisgården Spargel- und Erlebnishof i Klasitow. Här får vi en liten guidad tur i det ”vita guldet” sparrisens väg från fält till tallrik. Vi avnjuter en god sparrislunch och innan vi åker vidare hinner vi även med att handla i deras gårdsbutik. Bussen tar oss den korta biten till den lilla orten Beelitz – Sparrisbyn och besöker den stora festivalen Beelitzer sparrisfest med över 40 000 besökare årligen (lite beroende på ev restriktioner) och är med på Unescos världsarvslista. Tillbaka på hotellet avslutas denna dag med ännu en gemensam middag.

Dag 3. Berlin – Berlin – fantastiska Berlin.

Efter en god frukostbuffé äntrar vi åter bussen och denna dag ägnar vi åt Tysklands huvudstad, en fantastisk stad med så mycket historia och så många sevärdheter. Vi börjar med en 3 timmars stadsrundtur med en svensktalande lokalguide. Efter rundturen avnjuter vi en god lunch, troligtvis även den med inslag av sparris. Eftermiddagen tillbringar vi också i denna världsstad och anpassar programmet efter gruppens önskemål, kanske shopping på ett av världens mest berömda varuhus, KA-De-WE, kanske lockar Berlins Museiö, eller en båttur på Spree, fika och njuta av utsikten från Tv-tornet – Urvalet är stort.

Gemensam middag på hotellet avslutar även denna dag.

Dag 4.  Berlin – Österlen. (56 mil)

Frukost och utcheckning. Vi lämnar Berlin och reser norrut, stannar till för lite gränshandel på Bordershop i Rostock. Färjan till Gedser med gott om tid att äta sen lunch. Snabba danska motorvägar och via Öresundsbron hem till vårt kära skåneland igen. Efter en härlig resa med trevliga upplevelser i goda vänners lag når vi våra hemorter på kvällen, vinkar farväl och säger auf Wiedersehen.

 

                       Glöm inte passet och ett glatt humör.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

849E6407-20C0-4172-B5B6-E3750DFBC361

Pris: 5450:-
Enkelrumstillägg: 1120:-

I priset ingår:
Bussresa i bekväm helturistbuss.
Bro och färjeavgifter, vägskatter och resemoms.
4 x bussfika.
3 övernattningar i dubbelrum med halvpension =
(3 kvällsmiddagar och 3 frukostar).
Besök på sparrisgård med liten guidning och sparrislunch, besök i Beelitz -Sparrisbyn med bl.a. sparrismuseum.
Guidad rundtur med svensktalande lokalguide i Berlin med efterföljande lunch.

Bokning:
Välkommen med din bokning till info@kivikstaxi.se eller 0414-70098
Begränsat antal platser… först til kvarn gäller!

Betalning:
Kiviks Taxi AB, Bankgiro 5705-1237 senast 1/5. Ange ditt namn och Berlin på betalningen!

Varmt Välkommen!