Linköping med Göta Kanal & Visingsö
24 – 26 juni 2024

   Kiviks Taxi bjuder in till en trevlig 3-dagars resa till Linköping med Göta Kanal & Visingsö.


Dag 1
. Avresa på morgonen för en intressant, innehållsrik och trevlig 3-dagarsresa till Linköping
Göta Kanal och Visingsö.

Vi stannar till för lite nybryggt busskaffe med frukostbulle vid en rastplats i Småland. Innan vi kommer fram till vårt mål, Linköping, har vi även hunnit med att äta lunch.
Väl framme i Linköping besöker vi friluftsmuseet Gamla Linköping, där vi får en inblick i hur man levde livet för 100 år sedan, med härliga miljöer, butiker, trädgårdar och caféer. Vi hinner också med ett besök i den vackra och ståtliga Domkyrkan innan vi checkar in på vårt centralt belägna hotell, Quality Hotel Ekoxen. Här bor vi två nätter med halvpension.
På kvällen avnjuter vi en gemensam middag innan Linköpings nattliv och de sköna hotellsängarna kallar.

 

Dag 2. Efter en god frukost är det idag dags att uppleva Baltzar von Platens stora byggnadsverk –

Göta Kanal. Klockan 10.00 avgår båten från Berg och via 9 slussar och 2 akvedukter på den absolut vackraste delen av kanalen kommer båten till Borensberg kl 13.30, och då har vi också hunnit avnjuta en god lunch ombord. I Borensberg möter bussen upp och vi åker vidare till den Den Heliga Birgittas stad Vadstena, denna vackra gamla stad med både slott och kloster. Här serveras vi också eftermiddagskaffe innan bussen tar oss tillbaka till Linköping och vår väntande kvällsmiddag.

Efter ännu en dag fylld med nya upplevelser och intryck säger vi godnatt.

 

Dag 3. Efter ännu en god frukost är det dags för utcheckning och vi vinkar farväl till Linköping för denna gång. På snabba motorvägar tar vi oss söderut och stannar till några timmar i polkagrisens hemort, det vid Vättern så vackert belägna Gränna. Vi tar färjan över till Visingsö och får en guidad rundtur med Remmalag, öns populära hästdroskor som i över 100 år på ett så behagligt och trevligt sätt skjutsat besökare runt den vackra ön. Innan vi lämnar Visingsö äter vi också en god lunch på öns bästa restaurang, Solbacken. Tillbaka i sommarstaden Gränna hinner vi också med ett polkagrisstopp innan vi åter reser mot vårt kära Österlen, vi stannar givetvis till för eftermiddagskaffe vid en rastplats och beräknas vara åter på Österlen tidig kväll, med förhoppningsvis många intressanta och trevliga upplevelser i bagaget.

 

C09146AD-D1DC-433A-BFD8-873DA55E64F3

Resans pris: 4750:- Enkelrumstillägg: 500:-

I resans pris ingår: bussresa, 2 nätter med halvpension
(frukost & middag) på Quality Hotel Ekoxen,
3 x buss fika,
Båttur på Göta kanal med lunch ombord.
Färjeöverfart och besök på Visingsö med lunch och Remmalag.
Resemoms och givetvis mycket nöje i goda vänners lag.


Välkommen med din bokning till:
info@kivikstaxi.se eller 0414 70098
Betalning till Kiviks Taxi:
Bankgiro 5705-1237 senast den 23/5,
ange ditt namn och
Linköping 24/6 på betalningen.