RESEFÖRSLAG: ”Ack Värmeland Du Sköna”

                                            4-dagars ”all inclusive” resa 

 

Dag 1. Österlen – Karlstad. (53 mil)

Avresa från Österlen på morgonen och med stopp för förmiddagskaffe, lunch, eftermiddagskaffe och något trevligt besöksmål eller sevärdhet når vi Värmland och ”soliga” Karlstad på sena eftermiddagen. Vi checkar in på centralt belägna hotell Scandic Winn, nära sevärdheter, nöjen och shopping. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet innan Karlstads nöjesliv och de sköna hotellsängarna kallar på oss.

Dag 2.  ”Ack Värmeland du sköna”

Efter en god frukostbuffé börjar vi dagen med att tillsammans med en lokalguide få en 2 timmars guidad rundtur i och omkring soliga Karlstad, och får lära oss mer om Värmland i allmänhet och Karlstad i synnerhet.

Vi besöker därefter Lars Lerins Sandgrund – den fina konsthallen mitt i Karlstad. Här får vi en rundvisning innan vi på egen hand kan stifta bekantskap med hans fina konstsamling. Lars Lerin känd från teveprogrammen ”Lerins Lärlingar” och ”Vänligen Lars Lerin”, räknas som en av nordens främsta akvarellister, och har även gett ut ett flertal böcker. En kort resa med bussen tar oss sedan till Alsters Herrgård, där vi avnjuter en god lunch innan vår rundvisning på denna Frödings minnesgård. Det ges även tid för egna upptäckter i herrgårdsbutiken, Slöjdens hus eller en promenad i trädgårdsparken.

Tillbaka på hotellet avslutas denna dag med ännu en gemensam middag.

Dag 3.  ”Ack Värmeland du sköna” (15 mil)

Efter ännu en god frukostbuffé äntrar vi åter bussen och reser norrut i det värmländska landskapet. Söder om Sunne ligget vårt för dagen första besöksmål Rottneros Park. En blomster- och skulpturpark med inspiration från de stora parkerna i Europa. Här hittar vi de stora nordiska skulptörerna i en underbar omgivning fylld av blommor och växter. Idéträdgårdarna inspirerar och ger oss spännande idéer och tankar om trädgårdsliv. Tillsammans med en kunnig guide får vi en rundvisning i denna fantastiska park. Lunchen avnjuter vi även idag på en herrgård – Ulvsby Herrgård som ligger vackert vid sjön Fryken och har anor från 1500 talet. En kort resa genom Sunne tar oss till Selma Lagerlöfs Mårbacka, där vi får en rundvisning i ett av världens mest berömda hem. Tillbaka i Karlstad där en gemensam middag på hotellet avslutar även denna dag. God natt.

Dag 4. Karlstad – Österlen. (55 mil)

Frukost och utcheckning. Vi lämnar Karlstad och följer Vänern söderut, gör ett stopp i Kristinehamn vid den speciella Picassoskulpturen. Lite natursköna vägar runt Kinnekulle och vidare till Falbygdens Osteria, ostparadiset i Falköping, där vi avnjuter vår lunch, en härlig ost och delikatessbuffé med ett urval av Falbygdens allra bästa ostar, paj, chark, olika inläggningar, sallader, andra delikatesser mm. Givetvis kan vi även handla i den välsorterade butiken innan vi åter äntrar bussen, lutar oss tillbaka i de sköna sätena, stannar till för eftermiddagskaffe, och efter en härlig resa med många trevliga upplevelser i goda vänners lag når vi vårt kära Österlen på kvällen, vinkar farväl och säger på återseende.

Varmt Välkomna!

 

 

 

535105EE-5CF9-4F12-86F6-82437E263FAD_4_5005_c

Resans pris: 5495:-
Enkelrumstillägg: 915:-

I resans pris ingår nästan allt…
endast drycker till kvällsmiddagarna tillkommer.
Bussresa i bekväm helturistbuss.
5 x bussfika, 4 luncher,
3 övernattningar i dubbelrum med halvpension
(3 kvällsmiddagar och 3 frukostar).
Lokalguide i Karlstad,
Entré och visning på Sandgrund, Alsters Herrgård,
Rottneros Park och Mårbacka.

Välkommen med din anmälan, begränsat antal platser, först till kvarn…

Välkommen med er bokning till
info@kivikstaxi.se eller 0414 70098

Betalning till Kiviks Taxi, bankgiro 5705-1237,
Ange namn och Värmland på betalningen.

Avresa från:
06.20 Tomelilla, Lidl.
06.35 Smedstorp, medborgarhus.
06.55 Simrishamn, godsmagasinet.
07.20 Kivik, torget.
07.35 Vitaby, medborgarhus.
07.45 Brösarp, vägstationen.